Користувачі соціальних мереж поширюють інформацію про те, що опозиційний політик із Білорусі Світлана Тихановська разом із членами своєї родини сфотографувалася  в футболках «терористичного угруповання». Насправді ж на футболках зображений елемент прапора і герба Албанії.

Скріншот – facebook.com

Для ілюстрації  у таких повідомленнях додають дві фотографії. На першій, як запевняють автори, зображено родину Тихановської, на другій – «бойовиків Армії Визволення Косова».

«Зверніть увагу на першу фотографію. Вона шокує. На фотографії Світлана Тихановська, її чоловік і діти позують у футболках Армії Визволення Косова (ОАК). Бойовики саме цього терористичного угруповання різали сербів, ґвалтували сербських жінок, розпинали сербських дітей, займалися торгівлею людськими органами, наркотиками і зброєю. Саме по злочинах цієї банди перед людством спеціально створеною прокурорською Комісією в Гаазі були висунуті звинувачення на адресу так званого «президента» Косова Хашима Тачі. Такий ось «національний лідер» для «нової євроБілорусі. Схоже, іншого не знайшли» , – йдеться у підписі до фотографій.

Насправді ж люди у військовій формі тримають перевернутий офіційний прапор Албанії – двоголовий орел під шоломом національного героя країни Скандербега. Така ж символіка використовується і на офіційному гербі Албанії. Цей прапор і герб можна побачити в парламенті Албанії. Родина Тихановської також сфотографувалася в футболках із національною символікою Албанії.

Скріншот – twitter.com
Скріншот – google.com
Скріншот – youtube.com

Слід зазначити, що «Армія Визволення Косова» також використовує двоголового орла у своїй символіці, але без шолома Скандербега.

Раніше Stopfake спростовував інформацію про те, що «Біло-червоно-білий прапор в Білорусі – прапор нацистів».