На відео, яке поширюють користувачі, італійські бортпровідниці протестують проти скорочень і зменшення заробітної платні, а не проти вакцинації.

Користувачі соціальних мереж заявляють, що італійські стюардеси провели акцію на знак протесту проти вакцинації від нового коронавірусу. Як доказ вони наводять відео нібито такої акції.

Скриншот — facebook.com

«Італійські стюардеси відмовляються від вакцини. Воістину, приголомшливе у своїй рішучості й гарне у своєму смутку видовище», – пишуть користувачі.

Насправді відео, що публікується, як і опис до нього, не мають ніякого відношення до вакцинації. Акція на відео справді була організована італійськими стюардесами у другій половині жовтня 2021 року і проходила у Римі. Однак жінки вийшли на акцію на знак протесту проти несприятливих робочих умов.

Як пояснює CNN, в Італії було створено нову авіакомпанію ITA Airways, яка приєднала до себе авіакомпанію Alitalia. У зв’язку з цим в новоствореній компанії почалися скорочення і зменшення заробітної платні, проти чого й протестували учасниці акції. Про це повідомили десятки світових ЗМІ такі, як  СNN, Mirror, Euronews, The Times та інші, які опублікували аналогічні відео й фотографії.

Скриншот – euronews.com
Скриншот – cnn.com

Крім цього, якщо переглянути поширюване користувачами відео до кінця, то можна почути, як учасниці акції вигукують назву закритої авіакомпанії – «Alitalia».

Раніше StopFake  спростовував інформацію про те, що в італійському місті Трієст протестувальники проти вакцинації заблокували «порт і все місто».