Відео було знято у 2018 році та викладено у мережу самим екс-кандидатом у народні депутати Сергієм Притулою. Воно є пародією на поведінку тодішнього депутата Верховної Ради Дмитра Добкіна у 2016 році.

Користувачі соціальних мереж наприкінці січня 2022 року поширюють відеоролик, підпис до якого стверджує, що телеведучий та екс-кандидат у народні депутати Сергій Притула в «дивному стані заблукав у стінах Верховної Ради України». Дехто підписує відео як «Вторгнення» Росії й істерика українського політика».

Скриншот — facebook.com
Скриншот — facebook.com

Те, що користувачі соцмереж сприйняли за реальне відео, насправді було зрежисованою пародією. На відео дійсно зображений Сергій Притула, однак його поведінка — це пародія на тодішнього депутата Верховної Ради Дмитра Добкіна. Справа в тому, що під час засідання парламенту у листопаді 2016 року журналістам вдалося зафільмувати «дивну» поведінку Добкіна. Якоїсь миті він підвівся з робочого місця і вирушив за колону. Його незрозумілі дії там, зафіксовані журналістами, і спародіював Притула. Сам Добкін наступного дня пояснив свою поведінку «проблемами неврологічного характеру».

Скриншот – youtube.com

Оригінал відео Сергій Притула опублікував у себе на сторінці в Facebook ще 17 вересня 2018 року. «Просто постояв у Раді за колоною!», – написав тоді екс-кандидат.

Скриншот – facebook.com

Раніше StopFake спростовував відеофейк про нібито появу військ НАТО у Києві.