Так звана «Народна міліція ЛНР» розповсюдила фейк про те, що в ЗСУ стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. Повідомляється, що нібито понад 200 хворих ізольовано в наметах, а майже 500 осіб госпіталізовано до медичних закладів, частина з них – із підтвердженим діагнозом.

Цю інформацію активно поширювали пропагандистські ресурси на окупованих територіях: Луганський інформаційний центр, ЛНР Сегодня, e-news, Луганск – 24, а також News Front.

Ось що пише пропагандистський ресурс «Луганський інформаційний центр»: «Загалом на лікуванні в медичних установах, де створено так звані зони обсервації, на тимчасово підконтрольній ЗСУ частині Луганської області перебувають 497 військовослужбовців ОТГ «Північ», зокрема 215 осіб з легкою формою пневмонії, і 125 осіб із коронавірусною інфекцією».

Скриншот – newsfront
Скриншот – Луганский информационный центр
Скриншот – ЛНР Сегодня

За даними Командування Медичних сил ЗСУ, ця інформація не відповідає дійсності. Станом на 14 квітня коронавірусну хворобу COVID-19 підтверджено у 19 військовослужбовців. На ізоляції (зокрема самоізоляції) перебувають 227 осіб. Серед військовослужбовців Операції Об’єднаних Сил випадків COVID-19 не зафіксовано.

Скриншот – Командование Медицинских сил ВСУ

За даними МОЗ, у Донецькій області зафіксовано 12 випадків хвороби, в Луганській – 3.