Джерело: Українська правда

Болгарські спецслужби мають у своєму розпорядженні дані про те, що Росія платить близько 2 тисяч євро за місяць громадським діячам, журналістам і політикам за поширення російської пропаганди в країні.

Про це повідомила радіо Darik речниця уряду, керівниця апарату прем’єр-міністра Лєна Бориславова, пише «Європейська правда» з посиланням на Euractiv.

Бориславова пояснила, що Росія платила болгарським політикам, відомим журналістам, аналітикам, політологам та іншим особам, які фігурують у державних ЗМІ, за формування громадської думки.

«Усім вам, хто безплатно плює на ЄС і НАТО, а також підтримує дії Путіна в Україні, знайте. Ви облажалися. Тим, хто надихає вас на це, платять. Щомісяця», – додала вона.

З її слів, деякі оратори звикли вводити публіку в оману і грати на оманах і страхах.

Уряд Болгарії програв вотум недовіри, але залишатиметься при владі, доки не буде сформовано новий. Якщо це неможливо, президент розпустить парламент для проведення нових виборів.

Прем’єр-міністр Болгарії Кирил Пєтков звинуватив Росію та мафію у своїй відставці.

Минулого тижня Пєтков оголосив про висилку з країни 70 працівників російського посольства через те, що вони займалися шпигунською діяльністю.

Росія висунула ультиматум, де містилася загроза закрити посольство, якщо Софія не скасує висилку до полудня п’ятниці. У МЗС РФ допустили також «асиметричні заходи у відповідь».

Джерело: Українська правда