У коментарі StopFake Посольство Ізраїлю в Україні запевнило, що «Ізраїль ніколи не забороняв і не забороняє демонстрацію українського прапора».

Кремлівські ЗМІ та користувачі соціальних мереж на початку березня взялися розповсюджувати неправдиву інформацію про те, що в Ізраїлі нібито на законодавчому рівні заборонили використання українського прапора. Коли і ким було ухвалено таке рішення, не повідомляється. Іноді згадані «медіа» посилаються на анонімних «місцевих жителів».

«На машинах, одязі, у вигляді тату чи будь-яких інших довільних зображень українського прапора — штраф 10 000 шекелів, що дорівнює приблизно трьом тисячам доларів», — пише ZOV Херсон.

Скриншот – ZOV Херсон

Скриншот – facebook.com

Насправді в Ізраїлі не ухвалювали рішень про заборону використання українського прапора чи будь-якої іншої української символіки. StopFake перевірив останні зміни в законі на офіційному сайті законодавчого органу Держави Ізраїль –  Кнесета   – і не знайшов таких «нововведень».

Ми також звернулися із запитом до Посольства Ізраїлю в Україні і отримали від них спростування повідомлення російських ЗМІ про заборону використання в країні українського прапора. 7 березня у пресслужбі посольства нам відповіли, що «Ізраїль ніколи не забороняв і не забороняє демонстрацію українського прапора».

Скриншот  – відповідь Посольства Ізраїлю в Україні

Раніше StopFake спростовував інформацію про те, що українські прапори заборонили в центрі для біженців в Іспанії.