Джерело: Укрінформ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку супутникового телеканалу «НАШ» через трансляцію прес-конференції президента Російської Федерації Володимира Путіна, яка супроводжувалася плашкою «Москва. Наживо».

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

«Рішенням Національної ради від 20 грудня в ТОВ «НАШ 365» (супутниковий телеканал «НАШ»), м. Київ, призначено позапланову перевірку на підставі моніторингу, проведеного 19 грудня цього року. Цього дня в ефірі ліцензіата було зафіксовано трансляцію (о 13:08) прес-конференції президента Російської Федерації В. Путіна, яка супроводжувалася плашкою «Москва. Наживо». Одночасно відбувалася пряма трансляція з вулиці Хрещатик у Києві, яка була протитрована «Нацкорпус перекрив Хрещатик»», – сказано в повідомленні.

Зазначається, що текст висловлювань, зафіксованих під час офіційного моніторингу Національної ради, вказує на те, що їх основною темою є інформація негативного характеру в контексті питань, пов’язаних з національною безпекою України та її територіальної цілісності. Ці факти мають ознаки порушення законодавства України у сфері телебачення і радіомовлення та інформації.

«Тому з метою перевірки дотримання телерадіокомпанією частини другої статті 6, частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та частини першої статті 28 Закону України «Про інформацію» їй призначена позапланова виїзна перевірка. За результатами перевірки Національна рада прийме відповідне рішення», – додали в Нацраді.

Телеканал «НАШ» є українським новинно-політичним телеканалом, який належить лідеру партії «Наші» Євгену Мураєву.

Джерело: Укрінформ