Джерело: EU vs Disinfo

У своїх безупинних зусиллях із поширення дезінформації прокремлівські ЗМІ прагнуть наповнити деякі слова альтернативним змістом. Нижче наведено коротке пояснення того, що стоїть за деякими з цих слів.

Близько 1 600 років тому німецькі племена мігрували на Британські острови. Сьогодні ці племена відомі як англосакси. Однак прокремлівські ЗМІ надали цьому історичному терміну абсолютно нового значення.

Згідно із заявами на Первом канале, президенту США Дональду Трампу дуже складно керувати Америкою, оскільки країною фактично керують «англосакси», які, до слова, також прагнуть контролювати і Росію. А якщо вірити головному пропагандистові Кремля, телеведучому Дмитру Кисельову (хоча ми наполегливо рекомендуємо не робити цього!),  отруєння Скрипаля та бомбардування Сирії – це не що інше, як велика «англосаксонська» провокація.

У термінології прокремлівських ЗМІ слово «англосакси» позначає «злих», «войовничих» і «морально занепалих» мешканців Заходу. Синонімами є слова «англосіоністи», «глобалісти» та « тіньові правителі».

Цей термін не тільки позначає когось, хто має приналежність до «Заходу», але й також несе зневажливе значення. «Наглосакси» – це ще одна ітерація того ж терміну з додатковим акцентом на нібито зарозумілість, грубість і зухвалість громадян країн Заходу, тобто «англосаксів».

Як негативний універсальний термін, слово «англосакси»  широко застосовується в ролі будівельного блоку для прокремлівських теорій змови. Безліч прикладів цього ви можете знайти  в нашій базі даних (англійською).

Крім зневажливого значення, цей термін також має більш глибокі приховані смисли, оскільки він зміцнює ідею про те, ніби Росія належить до іншої  культурної і, можливо, цивілізаційної сфери. Таким чином мається на увазі, що між Росією та «англосаксами» існують непримиренні розбіжності, і тому певні цінності й права людини, включаючи індивідуальні свободи, не можуть бути застосовані до Росії …

Тому наступного разу, зустрівши слово «англосакси», будьте обережні: це головний індикатор прокремлівської дезінформації.

Джерело: EU vs Disinfo