Източник: ЖурДом

Видеохостингът YouTube започна да разработва нова функция, която ще информира зрителите за видеоклипове с неточна или невярна информация. За това съобщава Adindex.ru, позовавайки се на The Drum.

На „информационните панели“ ще има два етикета:  „Hoax Alert“ (Фалшива тревога) и „Fake“ (Фейк), които ще бъдат прикрепени към термини и теми, „подложени на дезинформация“. По време на работата на бета-версията за проверката на фактите ще отговаря индийският информационен сайт The Quint.

В момента тази функция се отнася само за заявки за търсене в YouTube, а не за отделни видеоклипове. Продуктът се тества в Индия – най-големия пазар на видеохостинга. За конкретната група потребители услугата ще е достъпна на английски и хинди. В целия свят нововъведението се планира да бъде интегрирано до края на тази година, съобщава изданието.

Причината за разработката на тази функция е нарастващият натиск от страна на властите и рекламодателите, подчертава изданието. Google наскоро заяви, че YouTube никога няма да бъде 100% безопасен за марките.

Източник: ЖурДом